Platform

Het platform groepsvorming biedt twee soorten abonnementen, basis en compleet. Het abonnement kan zowel preventief als curatief ingezet worden. Het platform groepsvorming geeft elke leerkracht een aanpak waarmee je de sociale vaardigheden van kinderen en het groepsklimaat in de klas kunt verbeteren.

Klik hier om de inhoud van het basis-abonnement te bekijken.
Klik hier om de inhoud van het compleet-abonnement te bekijken.

Wil je wekelijks werken aan positieve groepsvorming? Het Platform Groepsvorming is het middel om elke dag te werken aan de fase van groepsvorming waarin jouw groep zich bevindt. Daarnaast kun je negen sociale vaardigheden aanleren bij kinderen.

Bij het basis-abonnement heb je de beschikking over alle oefeningen (instructiekaarten en video’s) en documenten (keuzes en handleiding).

Bij het compleet-abonnement heb je de beschikking over alle onderdelen van het Platform groepsvorming:
– Online cursussen
– Instructiekaarten met oefeningen groepsvorming
– Video’s met oefeningen groepsvorming
– Gewenst gedrag: twee beloningssystemen
– Instrumenten: 2x sociogram ”spelen”, 2x sociogram ”samenwerken”, 2x sociomatrix ”spelen”, 2x sociomatrix ”samenwerken” en 2x vragenlijst welbevinden.
– Documenten: o.a. handleiding, negen keuzes en hand-outs over groepsvorming

Het platform groepsvorming is onderdeel van Orka Training.
De superheldenaanpak van Orka Training is een preventieve aanpak voor de basisschool om sociale vaardigheden van kinderen en het groepsklimaat in de klas te verbeteren om daarmee de kans op sociale problemen te verkleinen. Klik hier om naar de site over de superheldenaanpak te gaan.